Malzemeler:
- Bahçe Hortumu
- Bidon veya Herhangi Bir Kap
Yaş:
- + 2 Yaş
Kazanımlar:
- Günlük Yaşam Becerileri
- El-Göz Koordinasyonu
- Kaba Motor Beceriler (Fiziksel Gelişim)
- Fen Bilgisi
- Neden-Sonuç İlişkisi
Aybike Esra artık bahçe işlerine de iyice el atar oldu. Hortuma olan merakı, eline geçmesi ile birlikte eğlenceye dönüştü. Bizde bu durumu hemen etkinliğe çevirdik. Hortum kullanma becerisini geliştirmek adına çeşitli görevler verdik.
Hortumla yerleri yıkamasını, asmayı sulamasını ve önündeki bidonu doldurmasını istedik. Hepsini gerçekleştirdi. Hortumu tutma konusunda hiç müdahalede bulunmadık. Bunu kendisinin keşfetmesini bekleyeceğiz. Her bilgiyi bizlerin çocuklarımıza hazır bir biçimde vermemiz, onların keşfetmesini engelliyor düşüncesindeyim. Zamanla daha önden tutması gerektiğini kendi kendine kavrayacaktır.
Bidon doldurumu sırasında fen bilgisine başvurduk. Cismin dolması sonrasında sıvı akışının devam etmesinin taşmaya neden olacağını belirttik. Tabii ki bunu ders şeklinde uzun bilgilerle anlatmadık. Yaşına uygun olarak sadece sonucundan haberdar ettik o kadar. Bu kısa bilgi şimdilik onun için yeterli.
Bu etkinlikle Aybike Esra, hem balkon yıkama konusunda günlük yaşam becerisini geliştirdi, hem hortumu kontrol altına alma konusunda el-göz koordinasyonunu geliştirdi, hem de çooook eğlendi:)