ŞİŞE KAPAKLARINDAN HAYVAN FİGÜRLERİ YAPIMI

     Merhabalar. Bugün sizlerle şişe kapaklarını kullanarak sevimli hayvan figürleri oluşturacağız. Şişe kapakları çocukların aktivitelerinde en çok kullandıkları malzemelerden birini oluşturuyor. Bu nedenle şişe kapaklarını asla çöpe atmıyor ve biriktiriyoruz. Şişe kapağı ile yaptığımız diğer bir etkinliğe buradan ulaşabilirsiniz. Size fikir vermesini umut ederek etkinliği anlatmaya başlıyorum. 

Malzemeler: 

  • Şişe Kapakları
  • Akrilik Boyalar
  • Fırça

Yaş:

  • + 4 Yaş

Kazanımlar: 

  • Sanatsal Etkinlik (Yaratıcılık)
  • El-Göz Koordinasyonu
  • İnce Motor Becerilerin Gelişimi
  • Dil Gelişimi (Hayvan isimlerini öğrenme ve tanıma)

      Gördüğünüz gibi malzemelerimiz oldukça basit ve kolay bulunabilir malzemeler. Şişe kapaklarınızın çok olması daha çok hayvan figürü yapabilmenizi sağlayacağı için, etkinliği yapmadan önce biraz kapak biriktirmenizde yarar var. Kapaklarımızı önce akrilik boyalarla farklı renklerde boyuyoruz. Tek kat genellikle mavi kapakları kapatmaya yetmiyor. Boyayı kurutup ikinci hatta bazen üçüncü katı sürmeniz gerekebilir. Buraya not düşmek isterim. Biz elimizden geldiğince farklı renkler kullanmaya çalıştık. Sonrasında hayvanların gözünü oluşturması için her kapağımıza beyaz noktalar yapıyoruz. Bu beyaz noktalar kuruduktan sonra üzerine minik siyah noktalar koyuyoruz. Bu siyah noktalar da göz bebeklerini oluşturuyor. Sonrasında yüz hatlarını bazen de vücut hatlarını belli etmek için siyah boya ile çizimlerimizi yapıyoruz. Bu noktada çocukların desteğe ihtiyacı olabilir. Önlerine figürlerin resmini koyarsanız daha kolay yapabilirler. Kuruduktan sonra doyasıya oyun oynuyoruz. Ben o kısımda oyuna daldığım için videosunu çekmeyi unuttum. Çiftlik oluşturdular, hayvanat bahçesi yaptılar, birbirlerine gidip komşuculuk oynattılar. Daha neler neler. Çocukların hayal gücü sınır tanımıyor. Çocuğunuzla geçireceğiniz keyifli ve kaliteli zamanda katkımız olabilirse ne ala… Hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Hoşçakalın…

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir