HAREKETLİ KART YAPIMI

 Çocukların çok sevdiği bir etkinlik paylaşmak istiyorum sizlere. Hareketli kart yapımı. Bu etkinlikle hem üretip hem keyifle oynayabilecekleri bir materyal yaratmış oluyoruz. 

Malzemeler:

  • Karton
  • Renkli Boyalar
  • Maket Bıçağı
  • Çöp Şiş
  • Bant/ Yapıştırıcı

Yaş:

  • + 3 Yaş

Kazanımlar:

  • El Göz Koordinasyonu
  • İnce Motor Becerilerin Gelişimi
  • Yaratıcılık
  • Eğlence

Etkinliğimize öncelikle kartonla başlıyoruz. A4 büyüklüğünde bir karton sizin için yeterli olacaktır. Kartona istediğiniz temada bir resim çizmenizi istiyorum. Çocuğun yaşı küçükse siz yapabilirsiniz. Ancak biraz daha büyük çocuğunuz varsa bırakın hayal gücünü yansıtsın. Biz şehir manzaralı bir yol tercih ettik. Kerem Hakan arabaları çok seviyor. Bu nedenle temamız yol ve araba üzerine kurulu. Resim çizildikten sonra minik parmaklar bunu bir güzel boyayacaklar. Boyama işlemi bittikten sonra ayrı bir karton parçasına hareket ettirmek istediğiniz nesneyi çizip boyamalısınız. Bizim iki nesnemiz var biri araba, diğeri ise kedi. 

Hareketli kart yapımında en önemli kısım temanın doğru belirlenmesi. Mutlaka hareket ettirmeniz gereken bir nesne ve ona uygun bir ortam olmalı. Bizim temamız yolda hareket eden bir arabayken, sizin temanız bulutlar arasında uçan bir uçak, kırlardan koşan bir at, evde gezinen bir sinek, denizde yüzen bir gemi, ya da parkta koşan bir çocuk da olabilir. Tercih tamamen size kalmış. 

Hareket ettireceğiniz figürü de çizip boyadıktan sonra dikkatlice etrafını kesin ve figürünüzü çöp şişin ucuna bir bant ya da yapıştırıcı yardımı ile yapıştırın. Temamızın yer aldığı kartonda da hareket ettirmek istediğiniz güzergahı belirleyin ve bir maket bıçağı yardımıyla kesik oluşturun. Videomuzda detaylı olarak gösterilmekte. Çöp şişe yapıştırmış olduğunuz figürün bir ucundan temamızın kesiğine geçirin ve çöp şişi güzergah boyunca kartoonun arka tarafından hareket ettirin. Hareketli kart yapımı tamamlandı. Şimdi keyfini çıkarma zamanı. Keyifli günler…

 

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir