AMBULANS OYUNU

    Üniversite tercih dönemi sona erdi. Bu süreçte bir çok öğrenciye tercih danışmanlığı yaptım. Ancak genel bir kanı vardı ki bunu kırmak epey zor oldu. Öğrencilerin puanları çok çok iyi değilse ve hedeflerine ulaşamamışlarsa dört yıllık bir lisans programına gitmektense, iki yıllık sağlık bölümlerine gitmeyi düşünüyorlardı. Bunun nedeni ise; sağlık bölümlerinden mezun olduklarında iş garantilerinin olacağını düşünmeleriydi. Bir kaç yıl öncesine kadar bu doğruydu. Sağlık çalışanlarına çok ihtiyaç vardı ve devlet tarafından da ataması yapılıyordu. Ancak durumlar biraz değişti. Hedeflenenin çok üzerinde mezun verilmesi, vakıf üniversitelerinin özellikle bu bölümleri açarak mezun artışına katkı sağlamaları artık alımları durdurdu. Yeni alanlar olmaları sebebiyle emekli olma ve yeni kadro açma ihtimali de şimdilik gözükmüyor. Malumunuz yeni devlet hastanelerinin hizmete girmesi de pek sık rastlanan bir durum değil. Hal böyle olunca Acil ve ilk yardım, anestezi gibi iki yıllık önlisans bölümlerinin sanıldığı kadar atama garantisi yok. Yine de bizim için çok ama çok özel ve önemli meslekler.

     Şimdi neden bunları anlattığımı merak ettiğinizi biliyorum. Bugünkü etkinliğimizden bağımsız değil aslında bu anlattıklarım. Bugün çocuklarım ambulansla hastalara hizmet verdiler. İkisi de profesyonel bir ATT ciydiler. Yaşamımız için çok önemli bir rolü olan bu emekçileri oyunumuzda canlandırdık ve çok eğlendik. Hem mesleği biraz daha öğrendik hem de hastaların hastaneye götürülme sürecinde hangi aşamalardan geçtiklerini keşfettik. Biraz daha büyüyelim ilk yardımı da öğreneceğiz :))

        Drama oyunları çocukların hayal gücünü geliştirirken, aynı zamanda bir çok yeni kavram da öğrenmesini sağlar. Özellikle de serbest oyunlar bu gelişim için birebirdir. Çocuklarınızın bazen kendi kendine oynaması için fırsat yaratın. Bırakın kendi oyunlarını kendileri kursunlar. Özellikle kendi kurdukları oyunda oynarken onların oyununu bölmeyin. Hayal gücünü kesintiye uğratmayın. Oyunu bitene kadar sabırla bekleyin ve rahatsız etmeyin (saatlerce sürse bile). Keyifli ve bol hayalli bir gün diliyorum…

          

label, , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir