DESENLİ YUMURTA YAPIMI

Malzemeler:

  • Pişmiş Yumurta
  • Çiğ Yumurta Akı
  • Fırça
  • Desenli Peçete

Yaş:

  • 3 Yaş ve Üzeri Etkinlik

Kazanımlar:

  • Estetik Algısı (Sanat Etkinliği)
  • Yaratıcılık
  • El-Göz Koordinasyonu
  • İnce Motor Becerilerin Gelişimi

     Bugün sizlere desenli yumurta yapımını anlatacağım. Çocukların yapmaktan büyük keyif aldığın bu etkinliği, eminim siz de çok seveceksiniz. İşte etkinlik olarak düşünün, ister şık kahvaltı sofralarınıza renk katmak amacıyla yapın. Bu etkinlikte yapmış olduğunuz yumurtaları gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz ve çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Neden mi? çünkü renklendirme sırasında boya, yapıştırıcı ya da vernik uygulamıyorsunuz. Bu nedenle gıda olarak tüketilmesinde hiçbir sakınca yok. Tecrübeyle sabit. Yine de ben yedirmem süs olarak kahvaltı masama koyarım diyorsanız da tercih tabii ki sizin.

      Gelelim desenli yumurtaların yapılışına. Oldukça kolay olan bu etkinliği üç yaşından itibaren çocuklarınız rahatlıkla yapabilirler. Yumurtaları haşlamak için ocağa koyun. Onlar bir yandan haşlanırlarken, siz de çocuklarınızla birlikte desenli peçetelerinizden desenler koparın ve en üst katını uygulama için ayırın. Bol desen çıkarmanızda fayda var. Yumurtalar haşlanıp elle tutulabilecek soğukluğa ulaştığında etkinliği uygulamaya başlayın. Bir yumurta kırarak (çiğ) sarısı ile akını ayırın. Sarısını omlet yapın:) Akını yapıştırma malzemesi olarak kullanacağız (müthiş bir yapıştırıcı). Fırça yardımı ile yumurtanın üzerine biraz yumurta akı sürün ardından desenleri yapıştırın. Azıcık kuruduktan sonra tekrar üzerine yumurta akı sürerek kurumaya bırakın. İşte bu kadar. Rengarenk desenli yumurtalarımız hazır. üstelik sağlıklarından hiçbir şey yitirmeden. Yumurta akı yerine yapıştırıcı kullanmanız kabuktan yumurtaya geçişe neden olabilir. Biliyorsunuz ki yumurta kabuğu yarı geçirgen. Ancak yapıştırıcı yerine yumurta akı kullanmanın hiçbir sakıncası yok. 

      Aybike Esra ve Kerem Hakan ile bu etkinliği çok sevdik ve en yakın zaman da tekrar uygulamayı düşünüyoruz. Hem sanatsal açıdan hem motor becerileri açısından geliştirici bir etkinlik oldu. Sizlere de tavsiye eder, bol renkli kahvaltılar geçirmenizi dileriz…

label, , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir