GELİNCİKTEN GELİN YAPIMI

         Zaman zaman bazı uyarıcılar beni geçmişe, çocukluğuma götürür. Bu bazen bir koku, bazen bir tat, bazen bir görüntü ya da ses, bazen de rüzgarın bana getirdiği bir his olabilir. Örneğin taze hava hafif de serinse bana çocukluğumun Artvin’ini anımsatır. Annemin special yemekleri çocukluğumun sofralarını, çocukları oynarken izlemek çocukluk arkadaşlarımı…

        Çiçekler de beni çocukluğuma götüren uyarıcıların başında gelir. Çocukken evimiz bahçeliydi. Ön bahçede çeşit çeşit çiçeklerimiz vardı. Dış kapıyı açtığımız anda bir bahar kokusu karşılardı bizi. O bahçeyi bazen çok özlüyorum. Çiçeklerin kokusu ile birlikte hatırladığım diğer şey ise, çiçekleri çocuk oyunlarında kullandığımdır. 

     Gelincik en favori çiçeğimdi. Çiçeği olduğu gibi koparmazdım eğer gelin yapmayacaksam. Sadece yaprağından ödünç alırdım. Çiçeğin o kan kırmızı yaprağına dudak şekli verip, dudağıma yapıştırırdım. Aynanın karşısına geçer şarkı söylerdim. Bir de pembe uzun yapraklı bir çiçeğimiz vardı. Yaprağı daha kalın olduğu için dudağa yapışmazdı. Ama ondan da şahane oje olurdu. Annem makyaj yapan bir kadın değildi. Bana bu kokonalık nereden geldi bilmiyorum o yaşlarda. Aman düşmesin diye hareketlerimizi bile temkinli yapardık 🙂 Çiçekler bizim makyaj malzemelerimizdi.

     Bu videoda yıllar önce sık sık yaptığım ama sonraları unuttuğum bir etkinliği paylaşacağım. Bana hatırlattığı ve nasıl yapıldığını tekrar öğrettiği için can dostum Sevda’ya da teşekkür ediyorum. Gelincikten gelin yapmak için iki adet gelincik tomurcuğuna ihtiyacınız var. Gelincik tomurcuklarını dikkatli bir biçimde açıp ayırıyorsunuz ve videoda görüldüğü şekilde bir çubuk yardımı ile birleştiriyorsunuz. Bu kadar. 

      Çocuklarınıza gelincikten gelin yapmayı öğretin. Papatyadan taç yapmayı öğretin. Onlarında anılarında bu görüntü oluşsun, yıllar sonra bir çiçek gördüklerinde anımsayıp gülümsesinler. Çocukluğu güzel yapan anılardır. Bol anılı bir çocukluk dileğiyle…

label, , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir