YUMURTAYI SOYDUK:)

Malzemeler:

  • Tam Haşlanmış Yumurta

Yaş:

  • +18 Ay

Kazanımlar:

  • Motor Gelişim

  • Özgüven (duygusal Gelişim)

  • Günlük Yaşam Becerisi

  • Bağımsızlık

  • Sorumluluk

      Pek çok aile, çocuklarının kendilerine bağımlı olmalarından şikayet etmektedirler. Çocukları yerine her işini yapmaktan şikayetçi olan bu ebeveynleri gözlemlediğimizde; sabırsız davrandıklarını ve çocuklarının yapabileceği basit faaliyetleri bile kendilerinin yaptıklarını görürüz. Yemeğini yavaş yavaş kendi yiyen çocuğu, hızlı olması için azarlayan ebeveyn daha sonra kaşığı bir hışımla çocuğun elinden alır ve kendi yedirir. Yada ikinci bir senaryo vardır ki bu daha vahimdir. Çocuğun kendisinin yapamayacağını düşünmek. Kendi yemeğini yiyemeyeceğini ya da kendi kıyafetlerini çıkaramayacağını düşünen ebeveyn, çocuğun denemesine bile izin vermez ve okul çağına kadar bu işleri üstlenir. Okul çağı geldiğinde neden çocuklarının hiçbir şey yapamadığını merak eden velilerdir bunlar.

      Çocuklar aynı bir yetişkinler gibi alıştırma ve tekrar metodu ile öğrenirler. Çocuklara deneme şansı verilmediği taktirde çocuk, “yapamam”, “yardıma ihtiyacım var” algısıyla büyür ve kendi sorumluluklarını ailesine yükler. Bu sadece günlük yaşam becerilerini de kapsamaz. Aynı zamanda bu çocuklar büyüdüklerinde, ödevlerini de ailelerine yaptırır ve sorumluluk almaktan çekinerek hep geri planda kalırlar. Yetişkinlikte ise pasif bir birey olurlar. Bu nedenle çocuklara, çok küçük yaşlardan itibaren basit becerileri denemelerine izin vermek, yapabileceği şeyleri kendisinin yapmasını sağlamak, bol bol tekrar ettirmek, onun gelecekte bağımsız ve özgüvenli bir birey olması için atılacak en güzel adımdır.  

    Bugünkü etkinliğimizde, her sabah yaptığımız bir etkinliği sizlerle paylaşacağız. Yumurta soyma çocuklarınıza 18 aydan itibaren her kahvaltıda uygulayabileceğiniz basit ve işlevsel bir etkinliktir. Özgüvenlerinin gelişimini sağlar, kendi kendilerine yetebilme ve sorumluluk alma duygularını geliştirir. Küçük kas gelişimini destekleyen bu yaşam becerileri etkinliğini günlük yaşamın temposu nedeni ile ihmal etmeyin. Kendi yumurtalarını kendileri soysunlar. Afiyetle yesinler 🙂

label, , , , , , , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir