Kıta mı? Oda ne? Peki ya okyanus nedir? Dünya böyle yuvarlak mıdır? Kıtalar ve okyanuslar onun üstünde midir? Tüm bu soruların yanıtlarını bulmak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, yerküremizi elimize aldık. Tüm bunları anladık da bu yerkürenin üzerindeki Tom ve Jerry’ye bir anlam veremedik. Acaba tatil için mi gelmişlerdi?
Tom ve Jerry’li yerküremizde keşfe çıkıyoruz. Yerküre üzerindeki suları ve kıtaları keşfediyoruz. Kıtaların isimlerini teker teker sayıyoruz ve yerlerini gösteriyoruz. Çeviriyoruz tekrar buluyoruz, çeviriyoruz tekrar buluyoruz. Coğrafya bilgilerini sevdik. Dünyamızı tanımaya istekliyiz. Ah bide şu kıtaların adlarını aklımızda tutabilsek. O işi de hallettik mi tamamdır. Aceleye gerek yok. Daha bir çok etkinlik yapacağız kıtalarla ilgili. Şimdilik isimlere aşina olalım yeter.
Sevgili ebeveynler ve öğretmenler. Evinizde ve sınıfınızda bir yerküre bulundurmanızı mutlaka tavsiye ediyorum. Ama benimki gibi kumbara yerküre olmasın. İçinde Tom ve Jerry de bulunmasın 🙂 Sonra beklemediğiniz sorularla karşılaşabilirsiniz. Demedi demeyin. Büyük boy olursa daha iyi olur. Çocuğunuz daha rahat inceleme yapabilir. Biz idareten kullanıyoruz . Sağlam bırakacaklarına inandığım zaman büyük boyunu da satın alacağım. Şimdilik bu iş görüyor.
Kozmik eğitim, çocuğun yaşadığı ortamı ve dünyayı tanımasının ne derece önemli olduğunu vurguluyor. Montessori eğitim anlayışına göre coğrafya bilgisi, en öncelikli tutulan bilgiler arasında yer alıyor. Bu konu ile ilgili bir çok Montessori materyali de bulmanız mümkün. Daha yaşanır bir dünya dileklerimle…