İGLO YAPIMI

Malzemeler:

  • Küp Şeker
  • Silikon Tabancası ve Silikon
  • Şeffaf Huni
  • Maket Bıçağı

Yaş:

  • + 4 Yaş

Kazanımlar:

  • Kozmik Eğitim (Coğrafya Bilgisi)
  • Fen ve Doğa Etkinliği
  • Yaratıcılık
  • Amaç Dışı Nesne Kullanımı
  • İnce Motor Beceriler

       Çocukluğumda çadırlar ve iglolar bana çok ilginç gelirdi. Ev dışında farklı bir mekanda yaşamanın nasıl bir şey olacağını sorgular dururdum. Çadır tecrübesini yaşamak adına evimizin bahçesinde birkaç deneme girişimim de yok değildir. Ancak çadırdan çok daha ilginç olan igloları hayal etmek çok daha güçtür.

      Hayal meyal hatırlarım. Beş veya altı yaşlarındayım. Eskişehir’in bir köyünde oturuyoruz. Eskişehir malumunuz oldukça soğuk bir şehrimizdir. Ancak o sene daha bir soğuktu sanki. Çok kar vardı ve kar uzun süre kalkmadı. Arka bahçede abimle birlikte kardan bir ev yapıyoruz. Abim biraz daha bilincinde işin. Küp küp kesmeye çalışıyoruz karı ve öyle yerleştiriyoruz evimizin duvarına. Ancak bizim evimizin iglodan bazı farklılıkları var. Mesela bizim evin tavanı kubbe şeklinde değildi. Biz, duvarlarımızın üstüne uzun ağaç parçaları koymuş ve üzerini de karla kapatmıştık. Köy evi usulüydü anlayacağınız. İçine girdiğimde ise hala üşümüş olmalıyım ki düşündüğüm şey ” İnsanlar bu evin içerisinde üşümüyor mu?” olmuştu. Bu anıyla ilgili başka bir şey hatırlamıyorum. Hatta yaptığımız şeyin adının iglo olduğunu bildiğimizi de hiç zannetmiyorum. Bizim bildiğimiz tek şey insanların o evin içinde nasıl yaşadığını bilmediğimizdi.

        Velhasıl kışın son günlerinde dergimizin de konusunu oluşturan iglolar hakkında daha somut görseller elde etmek ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek adına böyle bir etkinlik yapalım dedik. Hunimizi kestik, silikon tabancasıyla şekerlerimizi yapıştırdık ve iglomuzu tamamladık. İlk denememiz çok başarılı sayılmazdı ama Aybike için inanılmaz bir etkinlikti.

        Amaç dışı kullanım ve sanat etkinlikleri olmasının yanında,  İglolar hakkında bazı bilgiler edindik. Coğrafya bilgimizi güçlendirdik. Yaratıcılık anlamında da bir basamak daha atladık. Bu sırada küçük kas gelişimimize de katkıda bulunmuş olduk. Keyifli mi keyifli bir öğrenme gerçekleştirdik. Sanat eserimizi de herkese gösterdik.

 

label, , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir