Malzemeler:
- Huni
- Dar Ağızlı bir Şişe
- Geniş Ağızlı Bir Kap
- Su
Yaş:
- +2 Yaş
Kazanımlar:
- Problem Çözme
- Günlük Yaşam Becerileri
- Dikkat ve Konsantrasyon Gelişimi
- El-Göz Koordinasyonu
- Motor Gelişim
Bugün Montessori sıvı aktarma metodlarından biri olan huni ile sıvı aktarma etkinliği ile karşınızdayız. Bu etkinlik ile günlük yaşam becerileri gelişmekte, el-göz koordinasyonu artmakta ve problem çözme yetisi daha etkin hale gelmektedir.
Çocuklar aktarma konusunda yeteri kadar pratik yaptıktan sonra, bu yeni aktarma metodu ile tanıştırılabilirler. Bu aktarma; normal şartlarda aktarılamayan durumlarda, çocuğun bazı materyaller kullanılarak problemin çözülebileceğini görmesi açısından önemli bir etkinliktir.
Çocuğa öncelikle ana materyal olan huni verilmez ve çocuktan sıvıyı aktarması istenir. Bu işlem dökülme nedeni ile başarısız olur. Daha sonra çocukla neler yapılabileceği konusunda beyin fırtınası yapılabilir. En son olarak da huni yardımı ile sıvı aktarımı yapılabileceği söylenerek denemesi istenir.
Günlük yaşam sırasında da bu etkinlik kullanılarak davranış pekiştirilebilir. Örneğin büyük yağ tenekesinden küçük şişeye aktarma sırasında huni kullanılarak, bu etkinliğin günlük yaşamdaki uygulaması da gösterilmiş olunur. Sizlerde evdeki malzemeler ile bu etkinliği kolaylıkla yapabilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz:)