ELBİSE DİKİYORUZ

Malzemeler:

  • İğne-İplik
  • Kumaş parçaları
  • Makas
Yaş:
  • + 3 Yaş
Kazanımlar:
  • Günlük Yaşam Becerilerini Geliştirme
  • Neden-Sonuç İlişkisi
  • Yaratıcılık ve Hayal Gücü
  • El-Göz Koordinasyonu
  • İnce Motor Becerilerinin Gelişimi

   Çocukken en sevdiğim etkinliklerden biriydi bebeklerime türlü türlü kıyafetler dikmek. Uzun kollu kıyafetler dikmek çetin geldiğinden genelde modellerim hep askılıya kaçardı. En sevdiğim kumaş türü ise likralı kumaşlardı (yani bulabildiğim eski çoraplar). Onları keserdim, dikerdim, sırayla giydirirdim. Kimseye zararım olmadan bir köşede saatlerce vakit geçirirdim. 

     Şimdi bu çok sevdiğim etkinliği kızımla gerçekleştiriyorum. Alışkanlıklar hala çok fazla değişmemiş. Ancak uzun kollu giysi dikmekte artık daha cesurum diyebilirim. Bu videoda diktiğimiz bir elbise mevcut. Kısa ve net olsun diye bu kıyafetin videosunu çekmeyi daha uygun gördüm. Kumaşımız ise kızımın tüm kış üzerinden neredeyse çıkartmadığı bir adet tayt ve tişört. Üzerinde delikler oluşmasına ve yaz sıcağına rağmen giymekte ısrar etmesi üzerine böyle bir çareye başvurdum. “Bunlar artık çok eskimiş. Hadi bunlardan bebeğine kıyafet dikelim”. Başta ikna olmadı tabii. Kıyamadı kıyafetlerine. Sonra çaresiz razı oldu. Bu etkinlik psikolojim açısından çok önemlidir. Zira artık o kıyafetleri görmek dahi istemiyordum. 

elbise dikme

     Önce bebeğimizin ölçüsüne göre kestik kumaşı. Kızım bu konuda bana sonuna kadar yardım etti. Elleri titreye titreye kesti garibim. Daha sonra dikim işlemine geçtik. Henüz bu aşamada katetmesi gereken çok yol olduğu için bu kısmı ben hallettim. En son olarak da giydirdik. Çok beğendi. Ama uzunluğuna takıldı azıcık. “Neden uzun etek giydirdik?” diye sordu. Anasından alışkın değil ki yavrum ne yapsın 🙂

     Bir kıyafetin nasıl oluştuğunu az çok gözlemlemiş oldu. Zaten etkinliğin amacı da oydu. amacımıza ulaştık. Yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle…

Kaydet

label, , , , , , , , , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir