-
Müzik
-
Ritim Tutabileceği Herhangi Bir Müzik Aleti
Yaş:
-
+6 Ay
Kazanımlar:
-
Zamanlama Duygusu
-
Dikkat ve Konsantrasyon Güçlendirme
-
Hafızanın Gelişmesi
-
Duyulan Ritmin ya da Müziğin Beyin, Kulak ve Ellerle Koordinasyonunun Sağlanması
-
Dinlemeyi Öğrenme
-
Grup Çalışmasını Öğrenme
-
Sosyal Gelişim
-
Zihinsel Gelişim
-
Özgüven
-
Sıra Bekleme
-
İşitsel Duyu Gelişimi
Müzik eğitimi, okul öncesi çağlarda bireyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle de bebeğin daha anne karnındayken tanıştığı ritim duygusunun küçük yaşlarda çeşitli yöntemlerle geliştirilmesi müzik eğitimine temel oluşturmaktadır. Çocukların ritim eğitimini kolay algılaması ve tepkide bulunması aslında doğuştan itibaren içlerinde bulunan ritim duygusunun açığa çıkarılmasıdır.
Duyduğu ritimleri aynı şekilde aktarabilme, zamanlama, tempoyu yakalayabilme, müzikle hareket edip durabilme, dinlemeyi öğrenme, bir enstrüman çalabilmeyi öğrenme ritim eğitiminin temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda çocuk üzerinde zamanlama duygusu, konsantrasyon süresinin artması, hafızanın gelişmesi, duyulan ritmin ya da müziğin beyin, kulak ve ellerle koordinasyonunun sağlanması, dinlemeyi öğrenme, grup çalışmasını öğrenme gibi çok önemli gelişimler gözlemlenir. Böylece çocuğun bir grup içerisinde birey olarak uyum sağlaması; özgüveninin gelişmesinde, sosyalleşmesinde, kendi yeteneklerini keşfetmesinde, paylaşmayı öğrenmesinde, kendini kontrol edebilmeyi, durabilmeyi öğrenmesinde büyük önem taşımaktadır. Çocukların ritmik yetenekleri, dinlemeleri, yaratıcılıklarını geliştirmeleri için doğru yönlendirilmeleri gerekmektedir.
Biz de bu etkinliğimizde Music Together eğitiminde edindiğimiz bir müziğe ritim tutmaya çalıştık. Ritim tutarken kendimizi kaybettik:) Çokkk eğlendik. Çocuğunuzun ritim becerisini geliştirmenin yanı sıra bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini bir nebze de olsa harcatmak adına harika bir etkinlik. Çocuğunuz ritim tutarken siz de ona eşlik etmeyi unutmayın. Çocuk sizden gördüklerini yapar bunu unutmayın:) Müzik başlasınnnnn…