KEDİ İÇİN TIRMALAMA DUVARI YAPIMI

     Evde kedi beslemek tarif edilemez bir duygu yaşatır kişiye. Onunla oynamak, sevmek, ilgilenmek ayrı bir haz verir. Kediniz evde beslediğiniz bir pet değil; adeta evin bir bireyi olur. Ancak her hayvan gibi, evde bir kedi beslemenin de bazı zorlukları vardır.

    Eğer yavru bir kediye sahipseniz, muhtemelen sizinle ve kendisiyle sürekli oynamak isteyecektir. Daha hareketli olacaktır. Dişlerini ve tırnaklarını kullanmaya çalışacaktır. Sizin çok sevdiğiniz, beğenerek aldığınız mobilyalarınız da bu durumdan nasibini alacaktır. 

     Eşyalarınızın zarar görmesinden çekiniyorsanız ve kedinizin bir oyuncağı olsun istiyorsanız, videoda yapmış olduğumuz tırmalama duvarını (aparatını) sizler de evinizde yapabilirsiniz. Böylece kedinizin canı tırmalamak istediğinde bu oyuncakla oynar, mobilyalarınızda kurtulmuş olur.

    Malzemeler:

  • Hasır İp
  • Streç Film Rulosu
  • Tencere Kapağı
  • Sıcak Silikon

    Tırmalama duvarını hazırlarken biz öncelikle kullanmadığımız eski bir tencere kapağını kullandık. Siz düz bir zemin ya da kartonda kullanabilirsiniz. Ancak dik durması ve devrilmemesi için tabandaki malzemenin biraz ağır olmasına dikkat edin. Ardından silikon tabancası ile rulomuzu kapağa sabitliyoruz. Hasır ipin uç kısmını da silikonla sabitledikten sonra sıkıca sarıyoruz. Hasır ip kullanmamızın nedeni; tırmalamaya daha uygun bir yapıda olması sebebiyle. Sarma işini Aybike Esra halletti. Çok da güzel oldu. Hem de küçük kaslarının gelişmesinin yanı sıra; el- göz koordinasyonu da gelişti. Sarma becerisi konusunda da epey ustalaştı. Sarım işinin bitiminde ipi tekrar sabitleyerek kestik. Üst kısmına da kullanılmayan bir plastik kapak yerleştirdik. Bu kısma sallanan bazı küçük nesneler de ekleyebilirsiniz. Kediniz bunlarla oynamaya bayılır. İşte tırmalama duvarınız hazır.

     Artık gönül rahatlığı ile eşyalarınızı düşünmek zorunda kalmadan evden çıkabilirsiniz. Kedinizle keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle…

label, , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

One Comment

  1. Eren 6 Şubat 2017 Reply

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir