ÖNEMLİ TELEFONLARIN ÖĞRETİMİ : TELEFONUN DELİKLERİ ŞARKISI

      Şarkılar, çocukların en eğlenceli öğrenme yollarından biridir. Şarkılar sayesinde çocuklar, renkleri, sayıları, kavramları, hayvanları, doğru davranışları, organları ve daha pek çok şeyi kolaylıkla öğrenebilirler.

     Hal böyle olunca, çocuk şarkılarının bazıları da bu amaca hizmet etmek için öğretici biçimde düzenlenir. Çocuklar için şarkıların öğretici ya da öğretici olmaması önemli değildir. Onlar şarkının eğlenceli olmasına odaklanırlar. Bu nedenle şarkıları öğrenirken, içindeki bilgiyi de hiç fark etmeden öğrenirler.

     Bu videomuzda da öğretici bir şarkı ile karşınızdayız. Önemli telefonları öğretmenin en keyifli yollarından biri; şarkı ile öğretmedir. Acil Sağlık Hizmetleri, Polis İmdat, İtfaiye Çağrı Merkezi gibi önemli telefonların çocuklar tarafından bilinmesi önemlidir. Bu telefonlar direkt ezberletme yolu ile öğretilirse çabuk unutulur. Ancak bu şarkı çocukların önemli telefonları kolayca öğrenmesini ve unutmamasını sağlayarak, önemli bir görevi üstlenir.

    Şarkının öğrenilmesinin ardından konuyla ilgili sohbet etmek ve telefon ile pratik yapmak da; çocuğun acil durumlarda ne yapması gerektiğini öğretmek için iyi bir yoldur. Tabii ara tuşuna gerçekten basmadan. Çocuklarınıza bol bol pratik yaptırın ve aradıktan sonra ne demeleri gerektiğini öğretin. Adreslerini bilsinler. Böylece başınıza bir kaza geldiğinde güvenebileceğiniz bir yardımcınız olur. Umarım hiç ihtiyacınız olmaz.  Kazasız, felaketsiz bir ömür dileğiyle…

      Videoda şarkının farklı bir versiyonu var. Okulda biraz farklı öğretilmiş. Ben sizlerle orijinal sözlerini paylaşacağım. Ama melodi aynı. Bilginize.

TELEFONUN DELİKLERİ ŞARKI SÖZLERİ

Telefonun delikleri içinde

Ufak tefek parmakların yüzünden

Ah bilseniz başımıza ne geldi

Küçük kardeşimin yüzünden

Babam evde yokken telefon eder

Bütün şehri arar rahatsız eder

Sayıları bilmez küçük yumurcak

Bilmeyiz ne zaman akıllanacak

110 da itfaiye geldi

112 de ambulans geldi

155 de polisler geldi

label, , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir