Malzemeler:
- Yumurta Kabukları
- Toprak
- Çim Tohumu
- CD Kalemi
- Kaşık
- Su
- + 3 Yaş
- Kozmik Eğitim
- Fen ve Doğa Etkinlikği
- Sanat Etkinlikleri
- Yaratıcılık
- El-Göz Koordinasyonu
- Dikkat ve Konsantrasyon Gelişimi
- Sabretme (Duygusal Gelişim)
- Neden-Sonuç İlişkisi Kurma
- Günlük Yaşam Becerilerinin Gelişimi
Çok eğlenceli bir etkinlikle karşınızdayız. Bu etkinlikte ne yok ki. Kozmik eğitim, El-göz koordinasyonu, neden sonuç ilişkisi, sanat, sabır… Malzemeler ise son derece basit.
Öncelikle içi çıkarılmış ancak bütünlüğü bozulmamış yumurta kabuklarına ihtiyacımız var. Bu kabukları sabitledikten sonra, çocuğunuzdan kaşık yardımı ile toprağı bu kabuklara doldurmasını isteyiniz. Bu bir aktarma çalışmasıdır. Hem el-göz koordinasyonunu, hem dikkati, hem fiziksel gelişimi hem de günlük yaşam becerilerini destekler.
Ardından tohumları serpiştirmesini ve üzerine tekrar toprak eklemesini isteyin. Son olarak da birazcık su. Burada çocuğunuzdan gelecek tepki şudur: “Neden?”. Burada da neden-sonuç ilişkisi kurma ve kozmik eğitim devreye giriyor. Bitkilerin büyümek için güneşe, suya ve toprağa ihtiyaç duyduğunu anlatıyorsunuz.
Sonrasında yumurtalarınızı kirden tozdan arındırın ve çocuğunuzun üzerine CD kalemi le yüz çizmesini isteyin. İşte sanat eserlerinin ortaya çıkma aşaması ve yaratıcılığın geliştiği noktada burası olmakta. Ben bu kez kendi sanatımı icra etme adına yüzleri kendim çizdim ama siz çocuğunuza çizdirin. Yapmayın benim gibi yanlış şeyler.
Sıra geldi son aşamaya. Güneş gören bir yere koyduğumuz yumurta kafaları 2 günde bir sulayarak saçlarının çıkmasını beklemek. Bu aşama da sabır aşaması. Duygusal ve sosyal gelişim adına önemli bir aşama. Ama korkmayın 4-5 güne kadar çıkmış oluyor. Bizi çok da bekletmiyorlar. Tüm bu süreçlerdeki dokunma duyusunun aktifliğini aşamalara dahil bile etmiyorum.
Sonuç çok güzel oluyor. Denemeyi sakın ihmal etmeyin. Sevgiler…