YASTIKLARDAN ÇADIR

Malzemeler:

  • Birkaç Yastık
  • Geniş Bir Çarşaf ya da Sofra Bezi

Yaş:

  • + 1 Yaş

Kazanımlar:

  • Yeni Kelimeler
  • Farklı Yaşam Tarzları Öğrenme
  • Eşyaların Amaç Dışı Kullanımı Becerisi
  • Yaratıcılık
  • Sosyal Gelişim
  • Eğlence

      Hangimizin anılarında yoktur ki evin orta yerinde yastıklardan yapılmış bir çadır görüntüsü. Çocukluğumuzun en güzel maceralarından biridir üstelik bu etkinlik. Başlı başına kamp yapma düşüncesi zaten oldukça heyecanlıdır. Üstüne üstlük bir de annemizden evi dağıttığımız için fırça yeme ihtimalinin verdiği adrenalin ise paha biçilemezdir. Bir fırsatını bulduk mu hemen kuruverirdik çadırımızı salonun ortasına. Başlardık hayaller kurmaya…

       Gerçek bir kamp fikri, çocukluğumdan beri tüylerimi diken diken eden bir kavramdır. Böcekler, vahşi hayvanlar ve ormanın gece sessizliği bana korkunç gelir. Doğa ile başbaşa olmak bana huzur değil, korku verir. O nedenle gerçek bir kampa gitmeyi hiç istemedim ve gitmedim. Ama salondaki çadırım bana hep güven verirdi. Kaçıp kaçıp ormanın gizemine dalar, uzun bir müddet kendimi kamp ateşinin önünde hayal eder, kampta yapabileceğim her şeyi salonda yapardım.

         Bugün okuduğumuz kitapta, keçi karakterinin kamp yapması konusu işlendiği için, kızım aniden “Anne kamp yapalım” dedi. Hemen yastık ve örtü ile çadırımızı kurduk. Artık biz de kamptaydık. Oyuna kardeşini de dahil eden Aybike Esra ise çok mutluydu. Uzun bir süre çadırlarında oturdular. Pencerelerinden aydedeye baktılar. Kamp ateşi yakıp önünde yemek yediler. Onlara baktığımda bir kez daha çocukluğum aklıma geldi.

      Bu etkinlikle onları farklı yaşam tarzları konusunda bilgi edinmeleri açısından cesaretlendirdiğimi umuyorum. Ayrıca kampla ilgili kelime dağarcıklarına yeni, bir sürü sözcük eklemiş oldular. Kendilerine ait özel bir alanları olması egolarına iyi geldi:) Çok eğlendiler ve farklı materyallerden amaç dışı üretim, onların yaratıcılıklarının gelişmesinde de etkili oldu. Onlara hazır bir çadır da alabilirdim. Ama bu onlara yaratıcık anlamında bir katkı sağlamazdı. Bu nedenle hazır ürünleri mümkün olduğunca kullanmaktan kaçınıyorum. Bu şekilde bol bol “mış gibi” yaptılar.

       Bir gün gerçek bir kamp yapmalarını da çok istiyorum. Bu deneyimi yaşamaları onlara çok şey katacaktır. Ama bu deneyimi benimle mi yaşarlar? hiç zannetmiyorum:) Sanırım bu önemli vazife babalarına düşecek. İster gerçek olsun, ister hayal;  çocukların farklı yaşantılara dokunmaları onları geliştirir. Ufkunu açar, empati kurmalarını kolaylaştırır. Hele ki bu bir çocuk grubu tarafından ortak bir hayal kurma seansı şeklinde yapılıyorsa sosyal gelişim açısından da tavan yapar.

     Evet evim dağıldı, kirlendi ve tekrar eski haline getirmek uzun zamanımı aldı. Ama onların gözlerinin içindeki mutluluk ışığı kesinlikle buna değerdi. Bu etkinliğimizi sanırım bundan sonra sık sık yapacağız. Bizi bulamazsanız biz kamptayız:)

label, , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir