ŞEMSİYE ETKİNLİĞİ

Malzemeler:

  • Renkli Kağıtlar
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Kalem

Yaş:

  • + 3 Yaş

Kazanımlar:

  • El-Göz Koordinasyonu
  • İnce Motor Becerilerin Gelişimi
  • Yaratıcılık (Sanat Etkinliği)

          Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Artık ev etkinliklerinin yoğunlaştığı dönemlere girdik. Elveda parklar, bahçeler, gezmeler, tozmalar… Merhaba, makaslar, kağıtlar, kalemler, yapıştırıcılar… Hal böyle olunca da sizlere bol bol ev etkinliklerinden paylaşımlar yapacağım. Tabii zulada kalan yaz etkinliklerinin videolarını paylaşmazsak.

        Bugünkü etkinliğimizde üç boyutlu bir şemsiye çalışmamız yer alacak. Kışın ilk gününde sonbahar etkinliği paylaşmak nereden çıktı derseniz eğer cevabı kolay 🙂 Buralara yağmur yeni geldi. Şemsiye yapmak da o nedenle aklımıza yeni geldi 🙂 Olsun biz şemsiyeleri her mevsim seviyoruz. Bu etkinliğimizde şemsiyemizi rengarenk yapmak yerine tek renk üzerine desen yapmak üzerine yoğunlaştık. Öncelikle renkli kağıdımızı kestik ve katlayarak yelpaze haline getirdik. Daha sonra desen yapmaları için çocuklara mürekkepli kalem verdim ve bir kaç desen gösterdim. Onlar bu desenlere göre mi süslediler şemsiyelerini? Tabii ki hayır. Kafalarına göre istediklerini çizdiler. Çok da sevimli oldu.

     Şemsiyeyi Renkli A4 kağıdına yapıştırdık ve ona güzel bir sap çizdik. Şemsiyemiz baş aşağı duruyor ve yarı kapalı halde. Aybike buna çok anlam veremedi. Madem yağmur yağıyor neden kapalı ve baş aşağı ? gibi sorular yöneltti. Ben de tutacak kimse yokmuş dedim. Anlayacağınız üzere ardından elli kadar daha soru geldi ama sizi sıkmamak için burada paylaşmıyorum. Nihayetinde yağmurumuzu ( ve yolumuzu- Kerem’in özel isteği) çizdikten sonra etkinliğimizi sonlandırdık. 

      Mevsimleri ve yağmuru konuşmak için çok güzel bir etkinlik. Ayrıca sanat etkinliği kapsamında da oldukça keyifli. Hafta sonunu bu etkinliği yaparak değerlendirebilirsiniz. Bizim farklı planlarımız var. Onları da tamamlayınca buradan paylaşırım. Keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle…

label, , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir