Drama, çocukların öğrenmesinde oldukça önemli bir öğedir. Çocuk, yaparak-yaşayarak, içerisinde var olarak öğrenir. Konu meslekler olunca drama kullanımı ise kaçınılmazdır. Mesleğin tüm ayrıntılarını nasıl da gözlemlediğini görürsünüz. Role bürünmüş haliyle ne kadar sevimli olduğunu mutlulukla izlersiniz. Onun kobayı olmaktan zevk alırsınız. Tabii kasap olmadığı sürece:))
Zaman zaman Aybike Esra ‘ yi farklı meslek gruplarının çalıştıkları işyerlerine götürüyorum. Burada o meslekler hakkında konuşuyoruz. Zaman zaman da evde bu meslekleri canlandırıyoruz. Bugün kızım kuaför ben de müşteriyim. Memnun kaldım size de öneririm 🙂
Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik vb. olumsuz duygulardan arınmasını sağlar.
Drama oyun oynayarak yapıldığından soyut ve teorik olay ve kavramların anlaşılıp somutlaştırılmasına yardımcı olur. Böylece olaylar karmaşık bile olsa çocuk kolayca anlar ve yorumlar, çatışmalarla olumlu biçimde baş etmesini öğrenir.
Çocuğun düş gücünü geliştirir ve zenginleştirir. Drama, çocukların sanatçı ruh taşıyan bireyler olarak yetişmesinde de önemli rol oynar. Çocuklarda estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Böylece çocuk iyi, güzel, doğru gibi kavramları daha sağlıklı algılar ve yorumlar.
Çocuğun eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunur. Çocuk, olaylara ve hayata eleştirel bir gözle bakmayı, yorumlamayı öğrenir. Böylece çocukta olay, olgu ve kavramları bir mantık süzgecinden geçirme yeteneği oluşur ve kendisine sunulan her şeyi olduğu gibi kabullenmeden araştırıcı olmaya yönelir.
Drama arcılığıyla çocuk, olaylar ve durumları, bunların arasındaki bağlantıları kolayca öğrenebilir. Böylece çocuğun problem çözme yeteneği gelişir ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerisi kazanır.
Yapılan etkinlikler sırasında duygular da yansıtıldığından çocuğun duygusal gelişimini olumlu yönde etkiler ve gelişmesine katkıda bulunur. Çocuğun günlük sıkıntılardan kurtulup deşarj olmasını sağlar.
Çocuk drama etkinlikleri içinde kendini ve çevresini, çevresindeki insanları daha iyi tanır. Böylece çocuğun empati kurma becerisi gelişir ve çevresindeki diğer bireyleri ve olayları anlaması kolaylaşır. Drama yukarıda sayılan yararların hiçbirini sağlamasa en azından çocukları eğlendirir, hoşça vakit geçirmelerini sağlar . Bol dramalı günler geçirmeniz dileğiyle…
Kaynak:http://www.hakkinda-bilgi-nedir.com/dramanin-yararlari-nedir+dramanin-yararlari-hakkinda-bilgi