Malzemeler:
-
Birbirine aktarma için iki geniş ağızlı kap
-
Sıvı
Yaş:
-
+18 Ay
Kazanımlar:
-
İnce Motor Gelişimi
-
Yazmaya Hazırlık
-
Neden-Sonuç İlişkisi
-
El-Göz Koordinasyonu
-
Dikkat ve Konsantrasyon Gelişimi
-
Zihinsel Gelişim
-
Günlük Yaşam Becerisi
-
Dil Gelişimi
Aktarma çalışmaları, Montessori Eğitim Felsefesinin olmazsa olmazlarından biridir. Başlangıçta katı ve iri parçaların kaptan kaba aktarımıyla başlayan bu süreç, daha sonra küçük parçalara ve sonrasında da sıvı aktarımına uzanır. Katı nesnelerin aktarımı konusunda sıkıntı yaşamayan bir çocuk artık sıvı aktarımına hazır demektir.
Biz sıvı aktarımının ilk aşamasını geniş ağızlı kaptan, geniş ağızlı başka bir kaba doğrudan sıvının dökülmesi şeklinde yaptık. Basit bir süt içme ritüelinden sıvı aktarımı etkinliğine dönüşen videomuzda da göreceğiniz gibi etkinliğimizi defalarca tekrarladık. Bu sırada da bol bol konuşup dil gelişimimizi de ihmal etmedik.
Bu etkinlik; sıvı aktarımı sırasında el-göz koordinasyonun gelişimi, dikkatin yoğunlaştırılması, küçük kasların gelişmesi ve başarı ile birlikte gelen özgüven gelişimi açısından önemli bir etkinlik. Günlük yaşam becerisinin pekiştiği bu etkinlikte çocuk, bir süre sonra kendi suyunu kendi dökebilir hale gelerek kendine yeten bir birey olma yolunda hızla ilerleyecektir.
Etkinliğin daha sonraki aşamalarında kapların formu ve aktarma biçimi değişiklik gösterecektir. Takipte kalın:)