BAHARATLAR VE KOKULARI

Malzemeler:

  • Baharatlar ( Vanilya, Hindistan Cevizi, Nane, Kekik, Kimyon, Tarçın)

Yaş:

  • + 3 Yaş

Kazanımlar:

  • Koklama Duyusunun Hassaslaştırılması
  • Ayırt Etme Becerisi
  • Baharatları Tanıma
  • Günlük Yaşam Becerileri

       Montessori yaklaşımına göre duyuların hassaslaştırılması çocukluk dönemi için son derece önemlidir. Bu duyulardan biri de koklama duyusudur. Bu etkinliğimizde koku duyusunu hassaslaştırmaya yönelik bir çalışma yapıyoruz. Kokusu ayırt edici olan altı baharatı ( vanilya, nane, Hindistan cevizi, kekik, kimyon ve tarçın) tanıyoruz. Bu baharatları seçmemin bir başka nedeni ise; ikili gruplar halinde baharatların görünüş açısından birbirlerine çok benzemeleri. Sonrasında baharatları kokuları ile eşleştiriyoruz. Baharatların  en çok kullanıldığı yiyeceklerden bahsediyoruz. Kokuların farklılıklarını vurguluyoruz. Kokular tanındıktan sonra etkinliği gözü kapalı bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Bunun nedeni görüntüden tanıyıp tahmin etmelerini engellemek ve koklama duyusuna yoğunlaşmalarını kolaylaştırmak.

     Bu süreç tamamlanıp bilgiler içselleştirildikten sonra başka bir etkinliğimizde de aynı baharatları koklayarak tanıma ve eşleştirme çalışması yapacağız. Takipte kalın…

label, , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir