STENCİL TEKNİĞİ İLE DESENLİ KUTU YAPIMI

Malzemeler:

  • Plastik ya da Örgü Dantel
  • Sprey Boya
  • Kutu
Yaş:
  • + 2 Yaş
Kazanımlar:
  • Neden-Sonuç İlişkisi Kurma
  • Sanat Etkinliği (Yaratıcılık)

     Geçenlerde çok sevdiğim bir dostum bana çok şık bir kupa hediye etti. Hediyemi büyük bir keyifle kullanıyor ve kahvemi artık bu kupayla yudumluyorum. Hediyeyi verene olan sevgimden midir bilmiyorum ama hediyenin kutusunu bile atmaya kıyamadım. Bunu mutlaka değerlendirmeliyim diye düşündüm. Kutu bir haftadır mutfak tezgahımda bekliyordu. Sonunda nasıl değerlendireceğimi buldum.

       Üzerinde marka ismi ve desenleri olan, basit bir karton kutuyu hem etkinlik malzemesi hem de hatıra olarak değerlendirmek isteyenler yaklaşsın. Bu etkinlik size göre. Kutuyu boyayıp desenlemeye karar verdim. Bu desenleme işlemini stencil tekniği ile yapmak mantıklı geldi. Bunu çocuklarla hiç denememiştik. Ama benim stencil kalıbım yoktu. Demokraside çareler tükenir mi? Tükenmez elbet. Kendi çöplerimi karıştırıp işe yarar bir malzeme bulamayınca kayınvalideme başvurdum. Kullanmadığı eski bir dantelinin olup olmadığını sordum. Sağ olsun imdadıma koştu. Nitekim sandıkta bekleyen dantellerime kıyamamış ve kurban olarak onun dantellerine göz dikmiştim 🙂 Bir zamanların modası olan hazır dantellerden bir parçasını verdi. İşte size stencil kalıbı. Yeter. Profesyonellikte gözümüz yok. Hedefimiz yerini bulsun yeter.

      Öncelikle kutuyu akrilik boya ile siyaha boyadık. Siyah olduğu için tek kat yeterli oldu. Sonra çıktık açık alana (Açık alana çıkmamızın nedeni kokudan etkilenmemek). Danteli kutunun üzerine yerleştirip, beyaz sprey boya ile boyadık. Danteli kaldırdığımızda altında dantelin deseni oluştu. Böylece neden- sonuç bağı kurduk. Neden bu şeklin çıktığı konusunda çocuklarla sohbet ettik. İple kapanan alanların boyanmadığını, açık olan alanların boyandığı için beyaza dönüştüğünü ve bu şekilde desen ortaya çıktığını hem gözlemledik hem de dinledik. Sanat etkinliğimiz ile yaratıcılığımız da gelişmiş oldu.

      Kutunun biraz kurumasını bekledik. İçerisine etkinlik malzemelerimizi koyduk ve rafa kaldırdık. Artık kutumuz hep gözümüzün önünde, dostumuz da gönlümüzde…

label, , , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir