SERAMİK HAMURU İLE ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMALAR

Herkese merhabalar,

       Bugün sizlerle seramik hamuru ile yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istedim. Genel olarak bilindiği üzere oyun hamurları ince motor becerilerin gelişimi için oldukça uygun materyallerdir. Bu nedenle okul öncesi yaş grubu için önerilen bir etkinlik malzemesidir. Rengarenk olan çeşitleriyle de yaratıcılığı desteklemek mümkündür. Ancak seramik hamurunun yapısı oyun hamuruna göre daha farklıdır. Oyun hamuru ile yapılan çalışmalar kalıcı olmazken, seramik hamuru ile yapılan çalışmalarda çatlama oranı daha düşük olduğu için uzun ömürlü çalışmalar yapılabilir.

       Seramik hamuru da oyun hamuru gibi yumuşak ve kolay şekil verilebilir bir kıvamdadır. Genel olarak beyaz ya da bej renktedir. Çalışmanız bittikten sonra boya ile renklendirme şansına sahipsiniz. Oyun hamuruna nazaran parçaları birbirine ekleme konusunda da daha başarılıdır. Bir miktar su ile iki hamuru (kurumamış olması şartıyla) birbirine yapıştırabilirsiniz. Bu da çocuklara daha iyi bir üretim şansı yakalatır. Seramik hamuru bilindiğinin aksine sadece çocuklar için aktivite materyali değildir. Sanatçılarda profesyonel çalışmalarında seramik hamuru kullanmaktadır. Seramik hamurunun kullanımı anaokulları ve ilkokullarda gittikçe yaygınlaşmaktadır. 

      Biz de bu deneyimi ev ortamında yaşamak adına seramik hamurumuzu internetten sipariş ederek temin ettik. Videoda görmüş olduğunuz çalışmalar da seramik hamuru ile elde etmiş olduğumuz ürünler. Tabii çok profesyonel çalışmalar beklemiyorsunuzdur 🙂 4 ve 6 yaşındaki iki afacandan bir de yeteneksiz annelerinden ancak böyle çalışmalar ortaya çıkabiliyor. Ancak seramik hamuru gerçekten çalışılması çok keyifli bir malzeme. Bu nedenle denemenizi mutlaka öneriyorum. Keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle…

label, ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir