Disney/Pixar’ın son animasyon filmi ‘Kayıp Balık Dori’nin 2 Eylül 2016’da vizyona girişi şeferine İstanbul’da bulunan dünyanın en büyük 5. akvaryumu SEA LIFE Akvaryum’da muhteşem eğlenceler düzenlenecek.
SEA LIFE Akvaryum; kimsenin unutamadığı Mavi Tang balığı Dori’yi geçmişiyle ilgili bazı yanıtlar ararken arkadaşı Nemo ve Marlin’le yaşadığı maceraları anlatan ve 2 Eylül 2016’da vizyona girecek olan Disney/Pixar’dan ‘Kayıp Balık Dori’ animasyon filmine özel birbirinden keyifli eğlencelere ev sahipliği yapıyor.
SEA LIFE Akvaryum’a gelenler Disney/Pixar’dan ‘Kayıp Balık Dori’ filminde hikaye edilen deniz canlısı türlerine rastlayabiliyor ve bu deniz canlılar hakkında bilgiler edinirken filmle ilgili oyunlara da katılarak sürpriz hediyeler kazanma şansını yakalıyor.
Disney/Pixar’dan Kayıp Balık Dori filminin baş karakteri Dori’nin cinsi mavi tang balığı. Hareketli bir yapısı olan Tang Balığı’nın anavatanı Batı Pasifik Okyanusu. Tropik bir okyanus balığı olan mavi tang balığı büyüdüğü zaman 25 cm boyuna ulaşabiliyor. Mavi tang balığının kuyruğunda neştere benzeyen parlak sarı renkli bir iğne bulunuyor. Bu sebeple ona ‘Cerrah Balıkları’ da deniyor. Akvaryumda türü bulunan filmin başrolündeki mavi tang balığı Dori, kısa süreli olarak hafızasını kaybetse de hatırlaması gereken çok önemli bir şey olduğunu farkına varıyor ve yollara düşüyor.
Disney/Pixar’dan Kayıp Balık Dori filminin önemli karakterlerinden Nemo’nun cinsi ise palyaço balığı. Daha çok Güneydoğu Asya’da Endonezya açıklarında rastlanan palyaço balıkları sürü halinde yaşıyor. Palyaço balıklarının hepsi erkek olarak doğuyor. Ancak yetişkin olduklarında aralarındaki en güçlü ve iri olan dişiye dönüşüyor. Palyaço balıkları yaşam alanlarını korumak gibi bir davranışa sahip olarak biliniyor. Sıklıkla mercan resiflerinde yuvalanan palyaço balıkları deniz şakayığı da denilen anemonların iğneleri ile kendilerini diğer avcı balıklardan koruyabiliyor.
SEA LIFE Akvaryum’da rastlayabileceğiniz yine ‘Kayıp Balık Dori’de hikaye edilen balık türlerinden bir başkası da ahtapot. Ahtapotların 8 kolu bulunuyor ve kollarını rahat hareket ettirebilmesi, kollarına kan pompalayabilmesi için tam 3 kalbi bulunuyor. Bulunduğu ortama rengini ve fiziksel şeklini anında uydurarak kamufle olabilen ahtapot, meraklı yapısı ile insan yapımı alet edevatları dahi kısa zamanda kullanmayı öğrenebiliyor. Dünyada kavanoz kapağı açabilen hatta fotoğraf makinesi kullanabilen ahtapotların olduğu biliniyor..
19 Eylül tarihine kadar SEA LIFE Akvaryum’a gelen çocuklara Kayıp Balık Dori ve SEA LIFE temalı oyun kartları dağıtılacak ve dağıtılan bu oyun kartlarıyla akvaryumda belirli alanlara yerleştirilmiş harfleri bularak seçilen kelimeleri doğru oluşturan çocuklar ödül kazanma şansına sahip olacak.
SEA LIFE Akvaryum’a gelen ziyaretçiler Disney/Pixar’dan Kayıp Balık Dori filmindeki türlerin yanı sıra rengarenk tropik okyanus balıkları, dev köpekbalıkları, kollarını açtığında 10 yaşındaki bir çocuğun boyuna eşit olan Dev Japon Örümcek Yengeci ve daha binlerce deniz canlısını görebiliyor. SEA LIFE Akvaryum’da bulunan bir futbol sahası uzunluğundaki İstanbul’un en uzun okyanus tünelinde yürüyüşe çıkabilen ziyaretçiler hiç görmedikleri türlerin arasında dolaşabiliyor.
Avrupa’nın ilk ve tek dijital akvaryumu olan Resim Akvaryum, SEA LIFE Akvaryum’da çocukları bekliyor. Palyaço balığı, mavi tang balığı, inek balığı, orfoz, iskorpit ve daha pek çok farklı türden balık şablonu Resim Akvaryum’da çocuklar tarafından boyanabiliyor. Çocuklar istedikleri renklerde boyadıkları balıkları daha sonra dev dijital akvaryumda canlanıp yüzerken izliyor ve hatta onları besleyebiliyor.
SEA LIFE Akvaryum; bilgi, keşif, macera ve eğlence dolu unutulmaz bir gün için tüm çocukları bekliyor!