BABALAR GÜNÜ İÇİN KUKLA TİYATROSU HAZIRLADIK

Malzemeler:

  • Keçe
  • Karton Kutu
  • Sıcak Silikon
  • İğne-İplik
  • Makas
  • Çöp Şiş
  • Kağıt
  • Boya Kalemleri

Yaş:

  • + 4 Yaş

Kazanımlar:

  • El-Göz Koordinasyonu
  • İnce Motor Becerilerin Gelişimi
  • Dikkat ve Koordinasyon Gelişimi
  • Doğaçlama-Yaratıcılık
  • Dil Gelişimi

    Bir Babalar Günü’nü daha geride bıraktık. Her ne kadar babalara olan sevgimizi bir güne sığdırmak mümkün olmasa da, en azından bugünü daha hoş geçirebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu işi de çocuklar ve anneler el birliği ile yapmaya çalışıyorlar. Bu yıl, klasik kutlama ve hediyeleşmenin yanı sıra farklı bir etkinlik yapmak istedik. Kerem’in çok dikkatini çekmese de Aybike Esra bu fikri çok beğendi ve “Hemen yapalım” dedi.

     Etkinliği yapmak yaklaşık 2 saat sürdü. Çok detaylı bir çalışma yapmadık. Anne yardımı da söz konusuydu ama işin büyük bölümünü Aybike Esra halletti. Bu kukla tiyatrosunu yapmamızdaki amaç; günün anlam ve önemini kuklalar aracılığı ile iletmek ve eşime hoş vakit geçirtmekti. Videonun sonundan da anlayabileceğiniz gibi amacımıza da ulaştık. Gelelim kukla tiyatrosunun yapımına.

     Öncelikli olarak kuklalarımızı hazırladık. Bir baba, bir kız çocuk ve bir erkek kardeş kuklası yapmaya karar verdik. Keçeye çizimleri ben gerçekleştirdim. Kesimleri Aybike Esra yaptı. Ardından kıyafet için Aybike Esra renk seçti. Buna göre kıyafet çizdik ve yine keçeleri Aybike kesti. Kıyafetleri vücuda dikme işini ben üstlendim. Siz dilerseniz yapıştırarak bu işi daha kolay hale getirebilirsiniz. Ağız göz ve burun yaptıktan sonra kuklalar tamamlandı.

     Tiyatro sahnesi için bir yüzeyi şeffaf olan bir kutu tercih ettik. Eğer böyle bir kutunuz yoksa herhangi bir kutunun ön yüzünü kare şeklinde keserek bir sahne oluşturabilirsiniz. Kutunun ön yüzüne tiyatro perdesi yapıp yapıştırdık. Bir kağıda “babalar günü” yazısı yazdık ve boyadık. Bunu tiyatro sahnesinin üst bölümüne yapıştırdık. Sahnenin arkasına Aybike Esra’nın babalar günü için yapmış olduğu resmi yapıştırdık. Kuklalara, çöp şiş ve sıcak silikon ile tutma kolu yaptık. Böylece sahnenin üst kısmından kolaylıkla kuklaları hareket ettirebildi çocuklar.

     Tüm hazırlıklarımız sona erdikten sonra sıra geldi gösteriye. Çocuklar babalarının karşısına geçip sahnelerini kurdular. Kuklaları ellerine aldılar ve doğaçlama bir biçimde babalar günü kutlaması yaptılar. Babalarını ne kadar sevdiklerini, onunla vakit geçirmekten ne kadar hoşlandıklarını ifade ettiler. Bundan daha güzel bir hediye olabilir mi? Babalar Günü için farklı bir hediye hazırlamak isteyen çocuklara ve minik çocukların annelerine fikir olması amacı ile bu etkinliğimizi paylaşmak istedim. Babaların değerini her daim bilmek ve el üstünde tutmak dileğiyle…

label, , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir